värme och kyla terapi för artrit smärta

Är det något du kan göra om smärta och stelhet av artrit? Kanske du har hört att värme eller kyla terapi kan hjälpa till att lindra smärta och undrar om det är värt att ge dem ett försök. Tja, är det.

Eftersom det inte finns något botemedel för artros (OA), mediciner fokus på smärtlindring. Om du har OA, överväga följande risker och fördelar med olika smärtstillande för att fatta beslut som är bäst för dig.

Värme eller kyla terapi fungerar genom att stimulera kroppens egen läkande kraft. Exempelvis värme vidgar blodkärlen, stimulerar blodcirkulationen, och minskar muskelspänningar. Dessutom förändrar värme känslan av smärta. Du kan använda antingen torr värme – såsom värmedynor eller värmelampor – eller fuktig värme – som varma bad eller uppvärmda tvättlappar.

Omvänt minskar kalla kompresser svullnad genom tvingande blodkärl. Även kallt förpackningar kan vara obehagligt i början, kan de bedöva djup smärta.

Vid användning av fuktig värme terapi, se till att temperaturen inte är så varm att du bränner huden. Hitta en temperatur som du bekvämt kan tolerera, oavsett om du använder ett bad, varmvattenflaska, eller spa-behandling.

Du måste också ge det tid att arbeta. Använda den fuktiga värmeapplicering i minst 15 minuter före träning. Sedan använda den igen direkt efter träning. Du kan också använda fuktig värme när du vill ha ytterligare befrielse från artrit smärta.

Du kan välja mellan följande populära typer av värmeterapi för artrit smärta

Du kan också sitta på en pall som har gummi tips för säkerhet samtidigt låta varm dusch slog det drabbade området. Den konstant värme som strömmar på artritisk led eller smärta webbplats hjälper till att hålla smärtan minimal och gör det enklare rörelse.