örter, vitaminer och kosttillskott används för att förbättra humör

Humörproblem, inklusive depression och bipolär sjukdom, är inget att skratta åt. Mer än 20 miljoner vuxna har en affektiv störning och 40.000.000 ett ångestsyndrom. Och dessa siffror inkluderar inte den genomsnittliga worrywart eller person som lider en enstaka anfall av blues.

Med denna statistik, är det inte konstigt att många människor söker efter humörtillskott eller andra stämningshöjande alternativ till droger.

“För så många människor, antidepressiva läkemedel, antingen slutar fungera eller har alltför många biverkningar”, säger Henry Emmons, MD, en psykiater med Centrum för andlighet och Healing vid University of Minnesota. Emmons, författare till The Chemistry of Joy: En trestegsprogram för att övervinna depression genom Western Science och östra visdom, föreskriver mediciner för sina patienter, men han också mycket rekommenderar motion och bra kost som fysiska behandlingar för depression i kombination med några riktade humör tillskott.

Vilket leder till frågan: vad vitaminer, örter, kosttillskott och livsstilsförändringar är de bästa humör förstärkare?

Jag använder kupong; Jag köper butiken varumärke; Jag handla i lågprisaffär; Jag tar inte vitaminer eller kosttillskott

Experterna talade vi inte nå fullständig consensu; tydligt behövs mer forskning för rikliga alternativ. Men här är en kort översikt över några av de vanligaste kompletterande metoder som används för att behandla humörproblem.

Naturligtvis, om du lider av svåra humörproblem träffa en läkare – innan du når för humörförstärkare eller kosttillskott.

En av de mest bjudet örter som används för att förbättra stämningen är johannesört, en gulblommande växt som innehåller många kemiska föreningar som kan ha medicinska effekter.

“Även om bevisen är blandad, är det bättre för johannesört än för andra örter”, säger Adriane Fugh-Berman, MD, docent, komplementär och alternativ medicin Masterprogram, Institutionen för fysiologi och biofysik vid Georgetown University School of Medicine . Fugh-Berman säger att studier i USA har varit märkligt mindre positiv än i Tyskland, där det är allmänt ordinerats.

SAMe (S-adenosyl-L-metionin), som härrör från en aminosyra och finns även från proteinrika livsmedel källor är en annan allmänt studerade stämningshöjande ämne som vanligen används i Europa, berättar Fugh-Berman.