ordlista av ögon villkor

Achromatopsia: ett ärftligt tillstånd där människor saknar vissa receptorer i näthinnan, vilket får dem att vara nästan eller helt färgblinda och har dålig synskärpa.

Det vanligaste symtomet på astigmatism är suddig eller dubbelseende. Om du bara något påverkas, kan du inte märker något fel. Mer betydande astigmatism kan orsaka märkbara snedvridningar av din vision; Det är särskilt viktigt att komma ihåg att barn med synproblem inte kan förverkliga sin vision är suddig. När allt kommer omkring, kan de aldrig har sett världen i fokus. Det är därför det är en bra idé för barn att ha regelbundna syn kontroller; Här är några symptom på astigmatism …

Amblyopi: Även känd som “lata ögat” amblyopi är ett tillstånd som börjar i barndomen där synen inte har utvecklats ordentligt i ett det andra ögat eller. Om amblyopi lämnas obehandlad, kommer ett barns syn inte utvecklas korrekt, och eftersom hjärnan mognar kommer ett öga kvar med dålig syn.

Kammarvatten: Den klara, vattnig vätska mellan linsen och hornhinnan.

Astigmatism: Ett tillstånd där dimsyn orsakas av hornhinnan är formad mer som en fotboll än sfärisk som en basketboll. Astigmatism kan kompenseras genom glasögon eller kontakter, eller det kan rättas till genom refraktiv kirurgi.

Beta-blockerare: En medicin som används vid behandling av glaukom, beta-blockerare ögondroppar bidra till att minska trycket i ögat genom att minska produktionen av kammarvatten.

Karbanhydrashämmare: En typ av läkemedel som används för behandling av glaukom. Karboanhydrasinhibitorer fungerar genom att minska produktionen av kammarvatten, vilket minskar trycket inne i ögat.

Åderhinnan: Skiktet av blodkärl mellan näthinnan och sklera.

Koroidit: En form av uveit som orsakar en inflammation i skiktet under näthinnan.

Bindhinna: Ett tunt skikt av vävnad som täcker insidan av ögonlocken samt de yttre ytorna av sklera.

Conjunctiviti; Inflammation i bindhinnan, även kallad “pinkeye.

Hornhinna: Den klara yttre skiktet av ögat. Det täcker iris.

Kryoterapi: Ett kirurgiskt ingrepp där onormala celler förstörs genom att frysa dem.

Cyclitis: En form av uveit som orsakar inflammation i mellandelen av ögat och kan påverka muskeln som fokuserar linsen. Cyclitis kan utvecklas plötsligt och pågå i flera månader.

Utvidgning: Utbyggnad av eleven med läkemedel ögondroppar.

Enucleation: Ett förfarande där ögat avlägsnas.