liv efter en hjärtinfarkt

Många människor överlever hjärtinfarkt och leva ett aktivt, fulla liv. Om du få hjälp snabbt, kan behandlingen begränsa skador på hjärtmuskeln. Mindre skador på hjärtat förbättrar dina chanser för en bättre livskvalitet efter en hjärtattack.

Efter en hjärtattack, du behöver behandling för kranskärlssjukdom (CHD). Detta kommer att bidra till att förhindra en ny hjärtinfarkt. Din läkare kan rekommendera

Om du tycker att det är svårt att få dina mediciner eller ta dem, prata med din läkare. Sluta inte att ta mediciner som kan hjälpa dig att förhindra en ny hjärtinfarkt.

medicinsk Uppföljning

Efter en hjärtattack, kan de flesta människor som inte har bröstsmärta eller obehag eller andra problem på ett säkert sätt återvända till de flesta av sina normala aktiviteter inom några veckor. De flesta kan börja gå direkt.

För att återgå till normala aktiviteter

Sexuell aktivitet kan också börja inom några veckor för de flesta patienter. Tala med din läkare om ett säkert schema för att återvända till din vanliga rutin.

Om tillåtet enligt nationell lag, kan köra normalt börja inom en vecka för de flesta patienter som inte har bröstsmärta eller obehag eller andra problem. Varje stat har regler om att köra ett motorfordon efter en allvarlig sjukdom. Människor som har komplikationer ska inte köra bil förrän deras symptom har varit stabil under några veckor.

Efter en hjärtattack, många människor oroar ha en annan hjärtattack. Ibland känner de deprimerade och har svårt att anpassa sig till nya livsstilsförändringar.

Tala om hur du känner med din hälsa vårdteam. Att prata med en professionell rådgivare kan också hjälpa. Om du är mycket deprimerad, kan din läkare rekommendera mediciner eller andra behandlingar som kan förbättra din livskvalitet.

Delta i en patients stödgrupp kan hjälpa dig att anpassa sig till livet efter en hjärtattack. Du kan se hur andra människor som har samma symptom har klarat dem. Tala med din läkare om lokala stödgrupper eller kolla med en yta vårdcentral.

Stöd från familj och vänner kan också hjälpa till att lindra stress och ångest. Låt dina nära och kära vet hur du känner och vad de kan göra för att hjälpa dig.

När du har haft en hjärtattack, du löper större risk för en annan. Veta skillnaden mellan angina och hjärtinfarkt är viktigt. Angina är bröstsmärtor som uppstår hos personer som har CHD.

Smärtan från angina uppstår vanligen efter fysisk ansträngning och går bort i några minuter när du vila eller ta medicin enligt anvisningarna.

Smärtan från en hjärtattack är vanligtvis svårare än smärtan från angina. Hjärtinfarkt smärta inte försvinner när du vila eller ta medicin.

Om du inte vet om din bröstsmärtor är kärlkramp eller hjärtinfarkt, ring 9-1-1.

Symptomen på en andra hjärtattack kanske inte är desamma som de av en första hjärtattack. Ta inte en chans om du är osäker. Alltid ringa 9-1-1 direkt om du eller någon annan har hjärtattack symptom.

Tyvärr har de flesta hjärtattack offer vänta i 2 timmar eller mer efter deras symptom börjar innan de söker medicinsk hjälp. Denna fördröjning kan resultera i bestående hjärtskador eller dödsfall.

Hjärtsjukdom var inte ens på Jennifer radar. Och när denna TV-nyheter reporter drabbats av en hjärtattack vid 36 års ålder, slutade det hennes “döda i sina spår.” Jennifer påminner oss hur hjärtsjukdom tar för många av våra mammor, systrar och vänner från oss varje dag. Ju mer vi dela våra berättelser, desto snabbare slår vi den sida hjärtsjukdom.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Detta diskuterar NHLBI s exome sekvenseringsprojekt. Möjliggjorts genom den amerikanska Återvinning och Reinvestment Act of 2009, projektet förutsatt sex priser vid fem akademiska institutioner för att identifiera genetiska kopplingar till hjärta, lunga, och blodsjukdomar. Individuella studier kommer att behandla viktiga hälsofrågor, såsom hjärtinfarkt, stroke, KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom), högt blodkolesterol, högt blodtryck, övervikt och fetma, och andra.

För mer information, besök www.hearttruth eller hälsaämnen Heart Attack och hjärtsjukdomar hos kvinnor artiklar.

Ångest och depression efter en hjärtattack

När en hjärtattack händer, kan eventuella förseningar i behandlingen vara dödligt.

Genom att känna till varningssymtom på en hjärtattack och hur man vidta åtgärder kan rädda ditt liv eller någon annans.

NHLBI har skapat en ny serie av informativa, lättlästa hjärtattack material för att hjälpa allmänheten att bättre förstå fakta om hjärtattacker och hur de ska agera snabbt för att rädda ett liv.

Klicka på länkarna för att ladda ner eller beställa NHLBI nya hjärtattack material

“Inte ta en chans med en hjärtinfarkt: Vet Fakta och agera snabbt” (finns även på spanska)

“Heart Attack: Vet symptom. Vidta åtgärder. ”

Risken för en upprepning hjärtattack

Relaterade direktörens meddelande

“Lär dig vad en hjärtattack Känns som-det kan rädda ditt liv”