lever med kranskärlssjukdom

Kranskärlssjukdom (CHD) kan orsaka allvarliga komplikationer. Men om du följer din läkares råd och anta sunda levnadsvanor, kan du förhindra eller minska risken för

Livsstilsförändringar och mediciner kan hjälpa till att kontrollera CHD. Livsstilsförändringar inkluderar efter en hälsosam diet, vara fysiskt aktiv, bibehålla en hälsosam vikt, sluta röka, och hantera stress.

För mer information om livsstilsförändringar och mediciner, gå till “Hur är Coronary Heart Disease behandlas?”

pågående Care

Ett nära samarbete med din läkare för att kontrollera blodtrycket och hantera din kolesterolhalten i blodet och blodsockernivåer.

Heart Attack Varningsskyltar

Ett blodprov kallas en lipoprotein panel kommer att mäta ditt kolesterol och triglycerider. En fastande blodglukostest kommer att kontrollera blodsockernivån och visa om du är i riskzonen för eller har diabetes.

Dessa tester visar om din riskfaktorer kontrolleras, eller om din läkare behöver justera behandling för bättre resultat.

Tala med din läkare om hur ofta du ska schemamottagningsbesök eller blodprover. Mellan dessa besök, kontakta din läkare om du har några nya symtom eller om symtomen förvärras.

CHD ökar risken för en hjärtattack. Lär dig tecken och symtom på en hjärtinfarkt, och ring 9-1-1 om du har något av dessa symtom

Symptomen kan även omfatta sömnproblem, utmattning (trötthet), och brist på energi.

Symtomen på angina kan likna symtomen av en hjärtattack. Angina smärta varar vanligtvis bara ett par minuter och försvinner med vila.

Bröstsmärta eller obehag som inte går bort eller ändras från sin vanliga mönstret (till exempel, förekommer oftare eller medan du vilar) kan vara ett tecken på en hjärtattack. Om du inte vet om din bröstsmärtor är kärlkramp eller hjärtinfarkt, ring 9-1-1.

Låt de personer som du ser regelbundet vet att du är i riskzonen för en hjärtattack. De kan söka akut vård för dig om du plötsligt svag, kollaps, eller har andra allvarliga symptom.

Att leva med CHD kan orsaka rädsla, ångest, depression och stress. Du kan oroa sig för hjärtproblem eller göra livsstilsförändringar som är nödvändiga för din hälsa.

Tala om hur du känner med din hälsa vårdteam. Att prata med en professionell rådgivare kan också hjälpa. Om du är mycket deprimerad, kan din läkare rekommendera mediciner eller andra behandlingar som kan förbättra din livskvalitet.

Delta i en patients stödgrupp kan hjälpa dig att anpassa sig till att leva med CHD. Du kan se hur andra människor som har samma symptom har klarat dem. Tala med din läkare om lokala stödgrupper eller kolla med en yta vårdcentral.

Stöd från familj och vänner kan också hjälpa till att lindra stress och ångest. Låt dina nära och kära vet hur du känner och vad de kan göra för att hjälpa dig.

Yaskary hade förlorat sin mor, far och faster till hjärtsjukdomar. Och hon visste att hennes liv skulle vara något undantag om hon vidtog åtgärder. Vid 49, kände hon en mild bröstsmärtor, och timmar senare, genomgick en quintuple bypass. Med bara en riskfaktor ökar din chans att utveckla hjärtsjukdom, och Yaskary vet hennes liv skonades eftersom hon förstod risken hon ärvt. Idag är hon stolt att sprida ordet om hjärtsjukdomar hos kvinnor. För henne, ärr på bröstet fungerar som en symbol för livet.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Eileen var en två-pack om dagen rökare i 28 år. När hon drabbades av en hjärtattack, kirurgen öppnade hennes bröst och hittade en 98 procent blockering, och hennes artärer upplöstes. Eileen har inte rört en cigarett sedan den dagen. Hjärtsjukdomar kan förebyggas, och varje kvinna har befogenhet att sänka sina riskfaktorer. För Eileen, varje dag hon tillbringar – som en frivillig brandman och EMT, och med sin son och barnbarn – är en gåva.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Emotionella problem och support

Mer än 100 medlemmar av gemenskapen samlades på kliniska Center i Bethesda, MD, för att öka medvetenheten om kvinnor och hjärtsjukdomar. Publiken bildade en gigantisk människohjärta för att hedra National Wear Red Dagen, som äger rum varje år på den första fredagen i februari. Talare vid händelsen ingår Dr Francis Collins, chef för; Dr. Gary H. Gibbons, chef för NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, chef för National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar, Dr. Janine Clayton, chef för byrån för forskning om kvinnors hälsa, och Dr John Gallin, chef för klinisk Center. För mer information om hjärtsjukdomar, gå till webbplatsen NHLBI. Om du delar den här videon på Twitter, använd #NationalWearRedDay.

Detta diskuterar NHLBI s exome sekvenseringsprojekt. Möjliggjorts genom den amerikanska Återvinning och Reinvestment Act of 2009, projektet förutsatt sex priser vid fem akademiska institutioner för att identifiera genetiska kopplingar till hjärta, lunga, och blodsjukdomar. Individuella studier kommer att behandla viktiga hälsofrågor, såsom hjärtinfarkt, stroke, KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom), högt blodkolesterol, högt blodtryck, övervikt och fetma, och andra.

Detta beskriver kranskärlssjukdom (CAD), dess symptom och komplikationer, och olika sätt att hantera CAD riskfaktorer.

CAD, även kallad kranskärlssjukdom, är den ledande dödsorsaken för både män och kvinnor i USA. CAD inträffar om plack byggs upp i artärerna i hjärtat. Plack smalnar i blodkärlen och minskar blodflödet till hjärtmuskeln. Detta kan leda till kärlkramp (bröstsmärtor eller obehag), en hjärtattack, hjärtsvikt eller arytmier (oregelbunden hjärtrytm).

Den goda nyheten är att livsstilsförändringar och läkemedel kan hjälpa till att kontrollera CAD riskfaktorer och förhindra eller fördröja sjukdomen. Livsstilsförändringar inkluderar sluta röka, efter en hälsosam kost plan, bibehålla en hälsosam vikt och vara fysiskt aktiv.

För mer information om att leva med och hantera CAD, gå till Health Ämnen Coronary Heart Disease artikeln.

Relaterade direktörens meddelande

När en hjärtattack händer, kan eventuella förseningar i behandlingen vara dödligt.

Genom att känna till varningssymtom på en hjärtattack och hur man vidta åtgärder kan rädda ditt liv eller någon annans.

NHLBI har skapat en ny serie av informativa, lättlästa hjärtattack material för att hjälpa allmänheten att bättre förstå fakta om hjärtattacker och hur de ska agera snabbt för att rädda ett liv.

Klicka på länkarna för att ladda ner eller beställa NHLBI nya hjärtattack material

“Inte ta en chans med en hjärtinfarkt: Vet Fakta och agera snabbt” (finns även på spanska)

“Heart Attack: Vet symptom. Vidta åtgärder. ”

“Lär dig vad en hjärtattack Känns som-det kan rädda ditt liv”