legal highs

Ta reda på om hälsoriskerna med legal highs och när man bör söka medicinsk hjälp.

droger uppgifter

Legal highs är ämnen som har liknande effekter på illegala droger som kokain eller cannabis. De kallas ibland klubb droger eller nya psykoaktiva ämnen (NPS).

Många av dessa läkemedel kontrolleras nu, men några är fortfarande lagligt att inneha. Detta betyder inte att de är säkra eller godkänts för människor att använda.

Riskerna för legal highs

Vissa läkemedel marknadsförs som legal highs faktiskt innehåller ingredienser som är olagligt att inneha.

Legal highs kan bära allvarliga hälsorisker. De kemikalier som de innehåller har i de flesta fall aldrig tidigare använts i läkemedel för mänsklig konsumtion.

Detta innebär att de har inte testats för att visa att de är säkra. Användare kan aldrig vara säker på vad de tar och vilka effekterna kan bli.

andra risker

De flesta problem med kortvarig användning av legal highs kommer att avgöra när du slutar ta dem. Däremot kan de negativa effekterna av vissa legal highs ta några dagar att avklinga helt, precis som comedown från stimulantia som kokain eller amfetamin.

Om du tror att du har en allvarlig negativ reaktion snart efter att ha tagit en rättslig hög, eller om du upplever problem som inte nöja sig med en liten tid, vätskor och frisk luft, få läkarhjälp genom att gå till akuten ( A & E) avdelning på närmaste sjukhus.

När att få medicinsk hjälp

Om du är orolig över de fortsatta hälsoproblem efter att du har slutat med drogerna, besöka din läkare. Men om du tror vidare råd skulle vara till hjälp innan man beslutar om eller inte att besöka din läkare, ring FRANK droger hjälplinje på 0300 123 6600 eller 111.

Många läkemedel som tidigare såldes som legal highs nu kontrollerat enligt Missbruk av Drugs Act, inklusive mefedron (Meow Meow eller MCAT), naphyrone, BZP och GBL. Detta innebär att de är olagligt att inneha eller leverera till andra.

Det finns massor av olika typer av syntetiska cannabinoider, och ett stort antal har blivit B-droger.

För att ta reda på mer om legal highs, besök FRANK webbplats.

10/09 /

Legal highs och lagen

10/09 /

tjänster

Plats

Kosttillskott är populära för människor som vill gå ner i vikt och bygga muskler, men vissa är olagliga och farliga

Effekterna av droger på hjärnan, från paranoia till depression

Råd för familjer eller vårdare av narkotikamissbrukare, bland annat var man kan hitta ytterligare användbar information och stöd

Tjänster nära dig

Bodybuilding och sportnäring

Droger och hjärnan

Hjälp för familjer av narkotikamissbrukare