laxerande (oral) försiktighetsåtgärder

Ta inte någon typ av laxermedel

Om du märker en plötslig förändring i tarm vanor eller funktion som varar längre än 2 veckor, eller som håller tillbaka av och på, kolla med din läkare innan du använder laxermedel. Detta gör det möjligt orsaken till problemet som skall bestämmas mer allvarligt innan det kan bli.

De “laxerande vana” -Laxative produkter överutnyttjas av många människor. En sådan praxis leder ofta till beroende av laxerande åtgärder för att producera en avföring. I svåra fall, har överanvändning av vissa laxermedel orsakade skador på nerver, muskler och vävnader i tarmarna och tarmen. Om du har några frågor om användning av laxermedel, kolla med din läkare.

Många laxermedel innehåller ofta stora mängder socker, kolhydrater och natrium. Om du är på en låg sockerhalt, låg kalori eller låg saltfattig kost, kolla med din läkare innan du använder laxermedel.

För patienter som tar laxermedel som innehåller mineralolja

Stora doser av mineralolja kan orsaka viss läckage från ändtarmen. Användningen av absorberande dynor eller en minskning av dosen kan vara nödvändig för att förhindra nedsmutsning av kläder.

Ta inte mineralolja inom 2 timmar efter en pall mjukmedel (uppmjukande laxermedel). Den avföringsmjukmedlet kan öka mängden av mineralolja absorberas.

För patienter som tar laxermedel som innehåller en stimulerande ingrediens