laxerande (oral) beskrivning och varumärken

Canadian Varumärke

Orala laxermedel är läkemedel som tas via munnen för att uppmuntra tarmrörelser för att lindra förstoppning.

Det finns flera olika typer av orala laxermedel och de fungerar på olika sätt. Eftersom bruksanvisning är olika för varje typ, är det viktigt att veta vilken du tar. De olika typerna av orala laxermedel innefattar

Bulk-bildare-bulk-bildande laxermedel är inte smält men absorberar vätska i tarmen och sväller för att bilda en mjuk, skrymmande avföring. Tarmen därefter stimuleras normalt genom närvaron av den skrymmande massa. Vissa bulkbildande laxermedel, som psyllium och polykarbofil, kan förskrivas av din läkare för att behandla diarré.

Hyperosmotics-hyperosmotic laxermedel uppmuntra tarmrörelser genom att dra in vatten i tarmen från omgivande kroppsvävnader. Detta ger en mjuk avföring massa och ökad tarm åtgärder.

Kapsel, vätskefyllda, flytande, Kapsel, Tablet, Tugg, Tablet, olja, sirap, Flake, Upphängning; Pulver till Suspension, Wafer, Granule, pulver, pulver och vätska, emulsion, Kit, Gum, lösning, Tablet, enteric coated; tablett, fördröjd frisättning; Packet

Det finns tre typer av hyperosmotiska laxermedel tas genom munnen, saltlösning, den laktulos, och polymertyper

Smörjmedel-Smörjmedels laxermedel, såsom mineralolja, som tas genom munnen uppmuntra tarmrörelser genom beläggning av tarmen och avföringen massan med en vattentät film. Detta håller fukten i avföringen. Pallen är fortfarande mjuk och dess passage underlättas.

Betydelsen av kost

Stimulantia-stimulerande laxermedel, även känd som kontakt laxermedel, uppmuntra tarmrörelser genom att agera på tarmväggen. De ökar muskelsammandragningar som rör sig längs pallen massan. Stimulerande laxermedel är en populär typ av laxermedel för egenvård. De är dock också mer benägna att orsaka biverkningar. En av de stimulerande laxermedel, dehydrocholsyra, kan också användas för behandling av vissa tillstånd i gallvägarna.

Avföring mjukgörare (mjukgörare) -Stool mjukgörare uppmuntra tarmrörelser genom att hjälpa vätskor blanda in pallen och förhindra torr, hård avföring massorna. Denna typ av laxermedel har sagts att inte orsaka en avföring utan gör att patienten att ha en avföring utan att anstränga.

Kombinationer-Det finns många produkter som du kan köpa för förstoppning som innehåller mer än en typ av laxermedel. Till exempel kan en produkt innehålla både ett avföringsmjukmedel och ett stimulerande laxermedel. I allmänhet kan kombinationsprodukter vara mer benägna att orsaka biverkningar på grund av de multipla ingredienser. Dessutom kan de inte erbjuda några fördelar jämfört med produkter som innehåller endast en typ av laxermedel. Om du tar en kombination laxermedel, se till att du vet korrekt användning och försiktighetsåtgärder för vart och ett av de olika ingredienserna.

De flesta laxermedel (utom saltlösning laxermedel) kan användas för att ge lindring

Saline laxermedel har mer begränsade användningsområden och kan användas för att ge snabba resultat

Laxermedel finns både over-the-counter (OTC) och med läkarens ordination.

När ett läkemedel har godkänts för marknadsföring för ett visst ändamål, kan erfarenhet har visat att det är också användbart för andra medicinska problem. Även om dessa användningar inte ingår i produktmärkning, är psyllium hydrofil mucilloid används i vissa patienter med följande sjukdomstillstånd

För patienter som tar psyllium hydrofil mucilloid för högt kolesterol

Laxermedel ska användas för att ge endast kortvarig lättnad, såvida inte en läkare. En riktig kost som innehåller grovfoder (fullkorn bröd och spannmål, kli, frukt och grönt, bladgrönsaker), med sex till åtta fulla glas (8 ounces vardera) av vätskor varje dag, och daglig motion är viktigast för att upprätthålla en sund tarmfunktion . Även för personer som har problem med förstoppning, kan livsmedel såsom bakverk, puddingar, socker, godis, kakor och ost gör förstoppning värre.

Se till att din läkare vet om du är på någon speciell diet, såsom en låg salthalt eller låg sockerhalt diet. Vissa laxermedel har stora mängder av natrium eller socker i dem.

Denna produkt är tillgänglig i följande doseringsformer