L-arginin: betyder sänka blodtrycket?

L-arginin (el-AHR-jih-nene) är ett ämne som är finns i nötter, fisk, rött kött, soja, fullkorn, bönor och mejeriprodukter. Den finns också i kosttillskott.

Vissa människor tar L-arginin, eftersom man tror att slappna av och öppna artärer, vilket kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Studier av L-arginin har haft blandade resultat. Den senaste forskningen tyder på att L-arginin kan sänka blodtrycket. Men större studier behöver göras för att bekräfta att L-arginin tillskott kan sänka blodtrycket före experter kan rekommendera dagliga användningen av dessa tillskott.

Din kropp gör oftast hela L-arginin som den behöver. Ta ett tillägg är sällan nödvändig och kan vara till nytta endast till personer som har en brist eller en underliggande hälsotillstånd, såsom diabetes.

L-arginin tillskott kan interagera med vissa läkemedel, inklusive nitroglycerin, vissa högt blodtryck mediciner och erektil dysfunktion läkemedel. Ta inte L-arginin tillskott om du har haft munsår eller genital herpes. För mycket L-arginin i systemet kan utlösa virus som orsakar dessa villkor.

Om du vill minska ditt blodtryck, tala med din läkare om behandlingsalternativ, inklusive hälsosamma livsstilsförändringar. Om du har högt blodtryck, tala med din läkare innan du börjar några nya naturläkemedel eller kosttillskott.

med