ipecac sirap (oralt) beskrivning och varumärken

Canadian Varumärke

Ipecac används vid akut behandling av vissa typer av förgiftning. Det används för att orsaka kräkning av giftet.

Endast sirap form ipecac ska användas. En flaska ipecac märkt som Ipecac Fluidextract eller Ipecac tinktur bör inte användas. Dessa doseringsformer är för starka och kan orsaka allvarliga biverkningar eller dödsfall. Endast ipecac sirap innehåller den rätta hållfastheten hos ipecac för behandling av förgiftningar.

Vanligtvis bör detta läkemedel inte användas om stryknin, frätande såsom alkalier (lut) och starka syror eller petroleumdestillat, såsom fotogen, bensin, kol olja, eldningsolja, thinner, eller rengöringsvätska har svalts. Det kan orsaka kramper, ytterligare skada på halsen, eller lunginflammation.

Ipecac bör inte användas för att orsaka kräkningar som ett sätt att gå ner i vikt. Om den används regelbundet för detta ändamål, kan allvarliga hjärtproblem eller dödsfall inträffa.

Sirap

Detta läkemedel i mängder på mer än ett uns är endast tillgänglig med läkarens ordination. Den finns i ½- och ett uns flaskor utan recept. Men innan du använder ipecac sirap, ring Giftinformationscentralen, din läkare eller en akutmottagning för att få råd.

Denna produkt är tillgänglig i följande doseringsformer