influensakomplikationer: hjärtproblem, öron eller bihåleinflammation, och mer

Även om du är oftast frisk, kan influensa slå dig av dina fötter i flera dagar – till och med veckor.

Din skolåldern barn vaknar sniffling, hosta, och stönade att han bara inte känner tillräckligt bra för att gå i skolan. Kan det vara en förkylning? Influensan? Eller, även den fruktade svininfluensa? Som förälder, hur ska man reagera? Ibland är det uppenbart att ditt barn har förkylningssymptom eller influensaliknande symptom och måste tas till läkaren. Andra gånger är sjuka i barnen inte så lätt att räkna ut. Ditt barn kan inte ser så sjuk att du. Så innan du värma upp kycklingsoppa och ringa din chef, du kanske …

Men om du vet vad symptomen är och hur man vidta försiktighetsåtgärder, du kan undvika dessa problem och hålla sig frisk.

Det är en mycket smittsam sjukdom som orsakas av influensavirus. Människor tenderar att fånga det oftast på hösten och vintern. Den kommer på snabb och stark, sprider sig genom din övre luftvägarna och ibland invaderar lungorna.

Du kanske har

De inkluderar viral eller bakteriell pneumoni, uttorkning och öroninfektioner och bihåleinflammation, särskilt hos barn. Influensa kan förvärra långsiktiga medicinska tillstånd, såsom kronisk hjärtsvikt, astma, eller diabetes.

Du kan även ha muskelinflammation (myosit), problem med centrala nervsystemet, och hjärtproblem såsom hjärtinfarkt, inflammation i organet (myokardit), och inflammation i säcken runt (perikardit).

Det kan hända när influensaviruset går in i lungorna eller när du får en bakteriell infektion under sjukdomsförloppet. Lunginflammation kan göra dig ganska sjuk och kan skicka dig till sjukhuset.

Det kan orsaka frossa, feber, bröstsmärtor, och svettningar. Du kanske har en hosta med grön eller blodigt slem. Du kan märka en snabbare puls, och dina läppar eller naglar kan ha en blåaktig färgton på grund av brist på syre. Andra symtom är andfåddhet och kraftiga smärtor i bröstet när du tar ett djupt andetag. Seniors får endast märka en smärta i magen.