Hypotyreos

Hypotyreos

Vad är hypotyreos?

Vad är hypotyreos ?; Vad är sköldkörteln ?; Vad orsakar hypotyreos ?; Vilka är symptomen på hypotyreos ?; Vem är benägna att utveckla hypotyreos ?; Vad händer med graviditet och sköldkörteln ?; Hur hypotyreos diagnostiseras ?; Hur hypotyreos behandlas ?; Äta, kost och nutrition;

Hypotyreos är en sjukdom som uppstår när sköldkörteln inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon för att tillgodose kroppens behov. Sköldkörtelhormon reglerar ämnesomsättningen hur kroppen använder energi-och påverkar nästan alla organ i kroppen. Utan tillräckligt med sköldkörtelhormon, många av kroppens funktioner sakta ner. Ca 4,6 procent av USA: s befolkning 12 år och äldre har hypotyreos. 1

Sköldkörteln är en 2-tums-lång, butterfly-formade körtel som väger mindre än ett uns. Beläget på framsidan av halsen nedanför struphuvudet eller struphuvudet, har två lober, en på vardera sidan av luftstrupen. Sköldkörteln är en av de körtlar som utgör det endokrina systemet. Körtlar i det endokrina systemet producerar och lagra hormoner och släppa dem i blodomloppet. Hormonerna färdas därefter genom kroppen och styra aktiviteten av kroppens celler.

Sköldkörteln gör två sköldkörtelhormoner, trijodtyronin (T3) och tyroxin (T4). T3 är tillverkad av T 4 och är mer aktiva hormonet, direkt påverkar vävnaderna. Sköldkörtelhormoner påverkar ämnesomsättningen, hjärnans utveckling, andning, hjärta och nervsystem fungerar, kroppstemperatur, muskelstyrka, torr hud, menstruationscykeln, vikt, och kolesterolnivåer.

Vad är sköldkörteln?

Sköldkörteln gör två sköldkörtelhormoner, T3 och T 4. sköldkörtelhormon produktion regleras av TSH, som är gjord av hypofysen i hjärnan.

Hashimotos sjukdom; tyreoidit, eller inflammation i sköldkörteln, kongenital hypotyreos, eller hypotyreos som är närvarande vid födseln; kirurgiskt avlägsnande av en del av eller hela den sköldkörteln; strålbehandling av sköldkörteln, vissa mediciner

Sköldkörtelhormon produktion regleras av sköldkörtelstimulerande hormon (TSH), som är gjord av hypofysen i hjärnan. När sköldkörtelhormon i blodet är låga, släpper hypofysen mer TSH. När sköldkörteln hormonnivåerna är höga, svarar hypofysen genom att släppa TSH produktion.

Subakut tyreoidit. Detta villkor innebär smärtsam inflammation och utvidgningen av sköldkörteln. Experter är inte säker på vad som orsakar subakut tyreoidit, men det kan ha samband med en viral eller bakteriell infektion. Villkoret vanligtvis går iväg på egen hand inom några månader .; Postpartum tyroidit. Denna typ av tyreoidit utvecklas efter en kvinna föder. För mer information, se avsnittet “Vad händer med graviditet och sköldkörteln?”; Tysta tyroidit. Denna typ av tyreoidit kallas “tyst”, därför att den är smärtfri, som är postpartum tyroidit, även om sköldkörteln kan förstoras. Liksom postpartum tyreoidit, är tyst tyreoidit troligen en autoimmun sjukdom och ibland utvecklas till permanent hypotyreos.

Hypotyreos har flera orsaker, bland annat

Mindre vanligt är hypotyreos orsakas av för mycket eller för lite jod i kosten eller genom avvikelser i hypofysen.

hypertyreoidism; en stor struma, vilket är en förstorad sköldkörtel som kan orsaka hals visas svullna och kan störa normal andning och svälja; sköldkörteln knölar, som är noncancerous tumörer, så kallade adenom eller klumpar i sköldkörteln som kan producera överskott sköldkörtelhormon; sköldkörtelcancer

Hashimotos sjukdom, även kallad kronisk lymfocytisk tyreoidit, är den vanligaste orsaken till hypotyreos i USA. 1 Hashimotos sjukdom är en form av kronisk inflammation i sköldkörteln. Hashimotos sjukdom är också en autoimmun sjukdom.

amiodaron, en hjärtmedicin; interferon alfa, en cancer medicinering; litium, en bipolär sjukdom medicinering; interleukin-2, en njurcancer medicinering

Normalt skyddar immunsystemet kroppen mot främmande inkräktare-såsom virus och bakterier-som kan orsaka sjukdom. Men i autoimmuna sjukdomar angriper immunsystemet kroppens egna celler och organ. Med Hashimotos sjukdom, angriper immunsystemet sköldkörteln, orsakar inflammation och störa dess förmåga att producera sköldkörtelhormoner.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, Hashimotos sjukdom.

Tyreoidit orsakar lagrade sköldkörtelhormon att läcka ut i sköldkörteln. Först höjer läckage hormonnivåer i blodet, vilket leder till hypertyreos-när sköldkörtelhormonnivåer är för höga – som varar i 1 eller 2 månader. De flesta människor sedan utveckla hypotyreos innan sköldkörteln är helt läkt.

Flera typer av tyreoidit kan orsaka hypertyreos följt av hypotyreos

Vad orsakar hypotyreos?

Vissa barn föds med en sköldkörtel som inte är fullt utvecklad eller inte fungerar korrekt. Om den inte behandlas, kan medfödd hypotyreos leda till psykisk utvecklingsstörning och tillväxt misslyckande. Tidig behandling kan förhindra dessa komplikationer, så de flesta nyfödda i USA screenas för hypotyreos.

När en del av sköldkörteln tas bort, kan den återstående delen producerar normala mängder av sköldkörtelhormon, men vissa människor som har denna operation utveckla hypotyreos. Avlägsnande av hela sköldkörteln resulterar alltid i hypotyreos.

Del av eller hela den sköldkörteln kan avlägsnas kirurgiskt som en behandling för

Radioaktivt jod, en vanlig behandling av hypertyreos, förstör successivt cellerna i sköldkörteln. De flesta människor som får radioaktivt jod behandling småningom utveckla hypotyreos. Personer med Hodgkins sjukdom, andra lymfom, och huvud-eller halscancer behandlas med strålning, som också kan skada sköldkörteln.

Vissa läkemedel kan störa sköldkörtelhormon produktion och leda till hypotyreos, inklusive

Hypotyreos har många symptom som kan variera från person till person. Några vanliga symtom på hypotyreos är

Men utvecklar hypotyreos långsamt, så många människor inte märker symptom på sjukdomen.

Symptom mer specifika för Hashimotos sjukdom är en struma och en känsla av fullhet i halsen.

Hypotyreos kan bidra till högt kolesterol, så att folk med högt kolesterol bör testas för hypotyreos. I sällsynta fall kan allvarliga, obehandlad hypotyreos leda till myxedema koma, en extrem form av hypotyreos där kroppens funktioner långsam till den grad att det blir livshotande. Myxedema kräver omedelbar medicinsk behandling.

Kvinnor är mycket mer benägna än män att utveckla hypotyreos. Sjukdomen är också vanligare bland människor som är äldre än 60 år en

Vilka är symptomen på hypotyreos?

Vissa faktorer kan öka risken för att utveckla sköldkörtelrubbningar. Människor kan behöva mer regelbunden testning om de

Trötthet; viktökning; ett pösigt ansikte; kall intolerans, led- och muskelsmärta; förstoppning; torr hud; torrt, håravfall; minskade svettning; tunga eller oregelbundna menstruationer och nedsatt fertilitet; depression; långsam hjärtrytm

Sjögrens syndrom, som kännetecknas av torra ögon och mun; perniciös anemi, en brist på vitamin B12; typ 1-diabetes; Reumatoid artrit; lupus, en kronisk inflammatorisk tillstånd

Hashimotos sjukdom; tyroidit; medfödd hypotyroidism; kirurgiskt avlägsnande av en del av eller hela den sköldkörteln; strålbehandling av sköldkörteln, vissa mediciner

Folk borde få testas regelbundet för att upptäcka problem med sköldkörteln, särskilt subkliniska problem. Subklinisk en person har inga uppenbara symtom.

Vem är benägna att utveckla hypotyreos?

Hypotyreos. Under graviditeten är hypotyreos orsakas oftast av Hashimotos sjukdom och förekommer i 04:57 av 1000 graviditeter. 2

Okontrollerad hypotyreos höjer risken för missfall, för tidig födsel och havandeskapsförgiftning, en farlig ökning av blodtrycket under senare delen av graviditeten.

Obehandlad hypotyreos under graviditet kan också påverka barnets tillväxt och hjärnans utveckling. Thyroidmedications kan bidra till att förebygga dessa problem och är säkra att ta under graviditeten. Kvinnor med hypotyreos bör diskutera deras tillstånd med sin vårdgivare innan du blir gravid.

Postpartum tyroidit. Denna inflammation i sköldkörteln påverkar cirka 4-9 procent av kvinnorna under det första året efter förlossningen. 2 Postpartum thyroiditis tros vara en autoimmun sjukdom och orsakar hypertyreos som vanligen varar i en till två månader.

Kvinnor med postpartum tyreoidit utvecklar ofta hypotyreos innan sköldkörteln är helt läkt. Villkoret är sannolikt att återkomma med framtida graviditeter.

Postpartum tyreoidit går ibland odiagnostiserade eftersom symtomen är misstas för postpartum blues-utmattning och moodiness som ibland följer leveransen. Om symtom på trötthet och slöhet inte försvinner inom några månader eller om en kvinna utvecklar förlossningsdepression, ska hon tala med sin vårdgivare. Om hypotyreos symtom är besvärande, kan thyroidmedicationen ges.

Vad händer med graviditet och sköldkörteln?

Mer information finns i theernment hälsa ämne, graviditet och sköldkörtelsjukdom.

Hur hypotyreos diagnosen?

Många symptom på hypotyreos är desamma som för andra sjukdomar, så hypotyreos vanligtvis inte kan diagnostiseras baserat på enbart symtom. Med misstänkt hypotyreos, vårdgivare ta en sjukdomshistoria och utföra en grundlig fysisk undersökning. Vårdgivare kan sedan använda flera blodprov för att bekräfta diagnosen hypotyreos och hitta dess orsak

Hur hypotyreos behandlas?

TSH-testet. Den ultra TSH-testet är vanligtvis det första testet en vårdgivare utför. Detta test upptäcker även små mängder av TSH i blodet och är den mest exakta måttet på sköldkörteln aktivitet tillgängliga. I allmänhet är ett TSH läsning över det normala sätt en person har hypotyreos och en läsning under det normala: en person har hypertyreos.

Äta, kost och nutrition

Svagt förhöjda TSH utan symptom indikerar subklinisk hypotyreos. Vissa vårdgivare behandla subklinisk hypotyreos omedelbart. Andra föredrar att lämna det obehandlat men övervaka sina patienter för tecken på att tillståndet förvärras.

Vårdgivare kan utföra ytterligare tester för att hjälpa till att bekräfta diagnosen eller avgöra orsaken till hypotyreos.

T4 test. Detta test mäter den faktiska mängden cirkulerande sköldkörtelhormon i blodet. I hypotyreos, är lägre än normalt nivån av T 4 i blodet.

Sköldkörtelautoantikroppstest. Detta test söker efter närvaron av sköldkörtelautoantikroppar. De flesta människor med Hashimotos sjukdom har dessa antikroppar, men människor vars hypotyreos orsakas av andra förhållanden inte.

Mer information om testning för sköldkörtelproblem finns i theernment hälsa ämne, thyroidtest.

Punkter att komma ihåg

Vårdgivare behandla hypotyreos med syntetisk tyroxin, en medicin som är identiskt med det hormon T 4. Den exakta dosen beror på patientens ålder och vikt, svårighetsgraden av hypotyreos, närvaron av andra hälsoproblem, och om personen är tar andra läkemedel som kan störa hur väl kroppen använder sköldkörtelhormon.

Vårdgivare testa TSH ca 6 till 8 veckor efter att en patient börjar ta sköldkörtelhormon och göra nödvändiga justeringar av dosen. Varje gång dosen justeras blodet testas igen. När en stabil dos nås, blodprov normalt upprepas i 6 månader och därefter en gång om året.

Hypotyreos kan nästan alltid helt kontrollerad med syntetisk tyroxin så länge den rekommenderade dosen tas varje dag enligt instruktionerna.

Experter rekommenderar att folk äter en balanserad kost för att få de flesta näringsämnen. Mer information om kost och näring kan hittas på hemsidan National Agricultural Library på www.nutrition.

Jod är ett viktigt mineral för sköldkörteln. Däremot kan personer med autoimmun sköldkörtelsjukdom vara känsliga för skadliga biverkningar från jod. Ta jod droppar eller äta livsmedel som innehåller stora mängder jod-såsom tång, dulse, eller kelp-kan orsaka eller förvärra hypotyreos eller hypertyreos. Mer information om jod kan hittas i National Library of Medicine faktablad jod i kosten, finns på www.nlmernment / MedlinePlus / vitet / artikel / 002421.htm.

Kvinnor behöver mer jod när de är gravida, cirka 250 mikrogram per dag-på grund av att barnet får jod från moderns kost. I USA, kan cirka 7 procent av gravida kvinnor inte får tillräckligt med jod i kosten eller genom prenatal vitaminer. 3 Välja iodized salt- salt kompletterat med jod-over vanligt salt och prenatal vitaminer innehåller jod kommer att se detta behov uppfylls.

För att säkerställa en samordnad och säker vård, bör människor diskutera sin användning av kosttillskott, såsom jod, med sin vårdgivare. Tips för att prata med vårdgivare är tillgängliga via den nationella center för komplementär och integrativ hälsa.

National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar geringen) och andra komponenter i theernment geringen) bedriva och stödja forskning om många sjukdomar och tillstånd.

Vad är och de är rätt för dig ?; är en del av den kliniska forskningen och i centrum för alla medicinska framsteg. titta på nya sätt att förebygga, upptäcka eller behandla sjukdomar. Forskare använder också titta på andra aspekter av vård, såsom att förbättra livskvaliteten för personer med kroniska sjukdomar. Ta reda på om är rätt för dig.

Vad är öppna ?; som är öppna och rekryterar kan ses på www.ClinicalTrials.

Denna information kan innehålla innehåll om mediciner och, när det tas som ordinerats, de villkor de behandlar. När beredd, ingår den mest aktuella informationen som finns tillgänglig detta innehåll. För uppdateringar eller frågor om några mediciner, kontakta US Food and Drug Administration avgiftsfritt på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besök wwwernment. Kontakta din vårdgivare för mer information.

Theernment vill tacka; Leonard Wartofsky, M.D., M.A.C.P., Washington Hospital Center, Nabeel Babar, M.D., geringen

mars 2013