hyperhidros behandlingar och läkemedel

Målet för behandling av hyperhidros är att kontrollera din tunga svettning. När eventuella underliggande medicinska tillstånd har behandlats eller uteslutas, kommer din behandling beror på hur allvarligt problemet är. Ibland kan du behöva prova en kombination av behandlingar. Och även om svettning förbättras efter behandling, kan du senare uppleva en upprepning och behöver fortsatt behandling.

Läkemedel som används för att behandla hyperhidros inkluderar

mediciner

Botulinumtoxin injektioner. Även mest känd för att hjälpa släta ansiktsrynkor, botulinumtoxin (Botox, Myobloc, andra) injektioner kan också blockera nerver som utlöser svettkörtlarna. Din hud kommer att iskallt eller bedövas först. Varje drabbade området av kroppen behöver flera injektioner. Effekterna varar sex till tolv månader, och sedan behandlingen måste upprepas.

Ytterligare studier behövs om eventuella biverkningar av att använda denna metod för att behandla hyperhidros. En möjlig biverkning är tillfällig muskelsvaghet i det behandlade området. En rapport berättar om en patient vars kraftig svettning förbättrats, men hon hade problem att skriva textmeddelanden på sin telefon i cirka sex veckor efter behandling.

Andra typer av hyperhidros behandlingar inkluderar

Elektrisk ström. I en procedur som kallas jontofores (i-on-tå-Fuh-RE-sis) är en anordning som används för att leverera en låg nivå av elektrisk ström till vattniga händer eller fötter, och ibland armhålorna. Du kommer sannolikt att behöva behandling två gånger om dagen i tre till fyra veckor. Detta kan minska svettning i flera veckor, och sedan behandlingen måste upprepas. Du kan behöva mindre frekventa behandlingar vid underhållsbehandling.

Kirurgiska och andra förfaranden

Du kan förskrivas en enhet så att du kan unna dig. Eller så kan du besöka din läkare för behandling. I båda fallen behöver läkaren att se dig regelbundet för att kontrollera om ditt tillstånd förbättras.

Denna behandling är inte ett alternativ för personer som har en pacemaker eller är gravida.

Nya tekniker för behandling av hyperhidros studeras, inklusive laser, mikrovågsugn och ultraljudsbehandlingar.

tillväxt behandlingar