högt kolesterol hos barn

Vuxna är inte de enda människor som drabbats av högt kolesterol. Barn kan också ha höga nivåer av kolesterol, vilket kan orsaka hälsoproblem, särskilt problem med hjärtsjukdomar, när barnet blir äldre. För mycket kolesterol leder till uppbyggnaden av plack på väggarna i artärerna som levererar blod till hjärtat och andra organ. Plack kan begränsa blodkärlen och blockera blodflödet till hjärtat, vilket orsakar hjärtproblem och stroke.

Kolesterolnivåer hos barn är oftast kopplade till tre riskfaktorer

I de flesta fall barn med högt kolesterol har en förälder som också har förhöjda kolesterol.

vårdpersonal kan kontrollera kolesterol i skolåldern med ett enkelt blodprov. Genomför ett sådant test är särskilt viktigt om det finns en stark familjehistoria av hjärtsjukdom eller om en förälder till barnet har högt kolesterol. De blodprov kommer att avslöja om ett barns kolesterol är för hög.

National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) Academy of Pediatrics rekommenderar att alla chi8ldren bör screenas gång mellan åldrarna 9 och 11 år igen mellan 17 och 21 år.

Selektiv screening rekommenderas för barn med en familjehistoria av högt kolesterol eller blodfetter eller en familjehistoria av tidig hjärtsjukdom (55 år eller yngre för män, 65 år eller yngre för kvinnor). Denna undersökning rekommenderas också för barn som har en body mass index (BMI) större än 95: e percentilen i barn i åldern åldrarna 2-8 eller äldre barn med ett BMI större än, och som har andra riskfaktorer såsom exponering för tobak rök, diabetes eller högt blodtryck.

Första screening rekommenderas efter 2 års ålder, men inte senare än ålder 10. Barn under 2 års ålder bör inte kontrolleras. Om fasta lipidprofilen är normalt, bör ett barn screenas igen inom tre till fem år.

För barn som är överviktiga eller feta och som har en hög blodfettnivå eller låg nivå av “goda” HDL-kolesterol, är viktkontroll primär behandling. Detta innebär förbättrad diet med kostrådgivning och ökad fysisk aktivitet.

För barn i åldern 10 år och äldre med extremt höga kolesterolvärden (eller höga nivåer med en familjehistoria av tidig hjärtsjukdom), bör läkemedelsbehandling övervägas.

Du \ ‘hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om kolesterol.

Din nivå är för närvarande

Grattis! Din totala kolesterolnivån är i det önskade området, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal.

Grattis! Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är gränsfall hög. Om din LDL går högre, kan din totala kolesterolhalten blir Borderline Hög. Överväga att minska mängden mat du äter med mättade fetter och ökad fysisk aktivitet. Om du får mer motion, kan din nivå av “goda” HDL-kolesterol ökar, vilket också kan bidra till att hålla dina nivåer av LDL och totalkolesterol i schack.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög. Detta kan innebära att din nivå av high-density lipoprotein (HDL), eller “goda” kolesterolet, är för låg. Det är bäst att ha en hög nivå av “goda” HDL och en låg nivå av “dålig” LDL. HDL hjälper till att hålla din LDL-nivå i schack. Fråga din läkare om din HDL-nivå. Om din HDL är låg, kan öka din fysiska aktivitet ökar det, vilket kan bidra till att minska din LDL-nivå.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Detta kan innebära att din nivå av high-density lipoprotein (HDL), eller “goda” kolesterolet, är för låg. Det är bäst att ha en hög nivå av “bra” HDL och en låg nivå av “dåliga” LDL eftersom HDL hjälper till att hålla din LDL-nivå i schack. Fråga din läkare om din HDL-nivå. Om din HDL är låg, kan öka din fysiska aktivitet ökar det, vilket kan bidra till att minska din LDL-nivå.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög, men lyckligtvis din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller du kan ha andra icke-uppmätt ökning av LDL-liknande partiklar som kan öka hjärtsjukdomar. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög, men lyckligtvis din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller du kan ha andra icke-uppmätt ökning av LDL-liknande partiklar som kan öka hjärtsjukdomar. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är Borderline Hög också. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol är hög, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller så kan du ha förhöjda sekundära lipider, såsom icke-HDL-partiklar som ökar risken för hjärtsjukdom. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol är hög, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller så kan du ha förhöjda sekundära lipider, såsom icke-HDL-partiklar som ökar risken för hjärtsjukdom. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är Borderline Hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög, alltför. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning! Om du kämpar för att få ner din totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer, kan din läkare förskriva läkemedel, såsom statiner. Efter medicinering, diet och träningsinstruktioner bör resultera i förbättringar.

Din totala kolesterolnivån är hög, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning! Om du kämpar för att få ner din totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer, kan din läkare ordinera statiner eller andra kolesterolsänkande läkemedel.

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om kolesterol.