höga kolesterol göra livsstilsförändringar

Livsstilsförändringar är ett viktigt sätt att hålla sig frisk och minska risken för hjärtinfarkt eller stroke. De är alltid viktigt, även om du tar mediciner också.

One Man berättelse

Joe, 61

“The walking var den enkla delen för mig får jag ut varje kväll för en promenad maten del tog en tanke Varje vecka, tillade jag en mat som var bra för mig och tog bort något som var dåligt för mig….” – joe

Läs mer om hur Joe blir frisk genom att göra en förändring i taget.

Att göra sunda matvanor en del av ditt dagliga liv är en av de bästa sakerna du kan göra för att sänka din risk. Äta hjärta -healthy livsmedel kan hjälpa dig att hantera din vikt, kolesterol och blodtryck. Det finns några hjärtvänlig ätaplaner du kan välja mellan.

Om du har frågor om vilka äta plan att följa, prata med din läkare.

För mer information om hjärtvänlig livsmedel, se

Gå ner i vikt om du behöver, och bor på en hälsosam vikt kan sänka din risk. Gå ner i vikt kan också hjälpa till att sänka blodtrycket.

För att få hjälp, se

Motion kan hjälpa dig gå ner i vikt, sänka blodtrycket och minska risken. Försök att göra måttlig aktivitet åtminstone 2½ timmar i veckan. Eller försöka göra intensiv aktivitet minst 1 ¼ timmar i veckan. Få aktiva har många andra fördelar också.

Högt kolesterol: hälsosamma livsmedel; Livsmedel och deras inverkan på kolesterol; Fisk, fiskolja, och kolesterol.

För tips, se

Du \ ‘hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om kolesterol.

Din nivå är för närvarande

Grattis! Din totala kolesterolnivån är i det önskade området, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal.

Grattis! Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är gränsfall hög. Om din LDL går högre, kan din totala kolesterolhalten blir Borderline Hög. Överväga att minska mängden mat du äter med mättade fetter och ökad fysisk aktivitet. Om du får mer motion, kan din nivå av “goda” HDL-kolesterol ökar, vilket också kan bidra till att hålla dina nivåer av LDL och totalkolesterol i schack.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög. Detta kan innebära att din nivå av high-density lipoprotein (HDL), eller “goda” kolesterolet, är för låg. Det är bäst att ha en hög nivå av “goda” HDL och en låg nivå av “dålig” LDL. HDL hjälper till att hålla din LDL-nivå i schack. Fråga din läkare om din HDL-nivå. Om din HDL är låg, kan öka din fysiska aktivitet ökar det, vilket kan bidra till att minska din LDL-nivå.

Din totala kolesterolnivån är i den önskvärda intervallet, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Detta kan innebära att din nivå av high-density lipoprotein (HDL), eller “goda” kolesterolet, är för låg. Det är bäst att ha en hög nivå av “bra” HDL och en låg nivå av “dåliga” LDL eftersom HDL hjälper till att hålla din LDL-nivå i schack. Fråga din läkare om din HDL-nivå. Om din HDL är låg, kan öka din fysiska aktivitet ökar det, vilket kan bidra till att minska din LDL-nivå.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög, men lyckligtvis din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller du kan ha andra icke-uppmätt ökning av LDL-liknande partiklar som kan öka hjärtsjukdomar. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög, men lyckligtvis din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller du kan ha andra icke-uppmätt ökning av LDL-liknande partiklar som kan öka hjärtsjukdomar. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är Borderline Hög också. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är Borderline Hög. Men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol är hög, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller så kan du ha förhöjda sekundära lipider, såsom icke-HDL-partiklar som ökar risken för hjärtsjukdom. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol är hög, men din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är nära optimal. Detta kan betyda att du har en hög nivå av high-density lipoprotein, eller “goda” HDL-kolesterol, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Eller så kan du ha förhöjda sekundära lipider, såsom icke-HDL-partiklar som ökar risken för hjärtsjukdom. Din LDL-nivå kan också vara optimalt om du tar en statin medicinering. Kontrollera med din läkare för att få hela din lipidprofilen och se om du kan behöva ytterligare behandling. Under tiden, hitta mer information om s Kolesterol Health Center.

Ditt totalkolesterol nivå är hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är Borderline Hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning!

Ditt totalkolesterol nivå är hög. Din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är hög, alltför. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning! Om du kämpar för att få ner din totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer, kan din läkare förskriva läkemedel, såsom statiner. Efter medicinering, diet och träningsinstruktioner bör resultera i förbättringar.

Din totala kolesterolnivån är hög, och din nivå av “dålig” LDL-kolesterol är mycket hög. Att arbeta för att få ner din totalkolesterol minskar din LDL-kolesterolnivån. Du kan göra detta genom att utöva mer och äta mindre mat med mättade fetter. Kontrollera livsmedelsmärkning! Om du kämpar för att få ner din totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer, kan din läkare ordinera statiner eller andra kolesterolsänkande läkemedel.

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om kolesterol.