hjärtklaff ersätta kirurgi – ämne översikt

Ventil ersätter kirurgi är vanligtvis utförs som en öppen hjärta förfarandet i operationssalen på ett sjukhus. Mindre vanligt, kan det göras som en minimalinvasiv kirurgi eller förfarande.

Artärer är blodkärl som transporterar blod rik på syre i hela kroppen. De går till din hjärna liksom till tårna. Friska artärer har släta innerväggar och blod flyter genom dem lätt. Vissa människor, dock utveckla tilltäppta artärer. Tilltäppta artärer resultera från en uppbyggd av ett ämne som kallas plack på de inre väggarna i artärerna. Arteriell plack kan minska blodflödet eller, i vissa fall, blockera det helt och hållet; Tilltäppta artärer kraftigt öka sannolikheten …

Förberedelser för ventilplastik liknar att förbereda för andra större operationer. Du kommer att bli ombedd att inte äta innan operation för att förebygga risken för kräkning medan du är under narkos. Läkaren kan också ha du slutar att ta vissa läkemedel tillfälligt.

När du är i operationssalen, kommer en sjuksköterska bifoga ett antal övervakningsanordningar, såsom en EKG, övervaka funktionen av ditt hjärta och andra vitala funktioner under operation. Sjuksköterskan kommer också att infoga en intravenös (IV) linje i armen för att leverera vätskor och all nödvändig medicin. Slutligen kommer sjuksköterskan placerar sterila draperier över hela kroppen, raka bröstet om det behövs, och sterilisera området.

För att hjälpa dig andas under operation, kommer du att placeras på en respirator, som innebär att placera en slang ner i halsen och i lungorna. Detta rör kan vara obekvämt, men du kommer inte vara vaken för det mesta att röret är i halsen.

En narkosläkare kommer att placera dig under narkos så att du inte ser eller känner någonting under operation. När du är medvetslös, en transesofageal ekokardiografi, som är en typ av ultraljud enhet, kommer att införas i matstrupen för att visa bilder av ditt hjärta under operation.

Kirurgen kommer att använda en markör för att beskriva snitt på bröstet innan det. För att få tillgång till hjärtat, kommer kirurgen typiskt skära rakt ned i mitten av bröstet, från toppen av bröstkorgen till strax ovanför naveln. Snittet går igenom bröstbenet, eller bröstben.