Hibiscus: användningsområden och risker

Hibiscus är en anläggning känd för sina stora, färgglada blommor. Olika typer av hibiskus har använts runt om i världen som naturläkemedel.

Under de senaste åren har forskare utforskat hälsoeffekterna av hibiskus och kemikalier i anläggningen.

Nattljus är en växt som är hemma i Europa och Nordamerika. Den har en lång historia av medicinskt bruk. Native många människor i världen, till exempel, använt sina blad, rötter och seedpods i förberedelserna för hemorrojder, blåmärken, sår och hudproblem; Jättenattljusolja innehåller en omega-6 essentiell fettsyra som är nödvändiga för god hälsa. Men det verkar inte som att ta jättenattljusolja tillskott kommer att ge några fördelar för hälsan, Resultaten från studierna på nattljus …

Människor använder hibiskus att försöka behandla ett antal hälsoproblem, inklusive

Det har förekommit lovande forskning som Hibiscus kan hjälpa till att sänka högt blodtryck. Fler studier behövs för att bekräfta detta.

Viss forskning tyder på att hibiskus kan vara till hjälp i att sänka kolesterol. En studie med fokus på personer med metabolt syndrom, som hänvisar till ett kluster av hälsorisker, inklusive fetma, högt blodsocker och högt blodtryck. Det väcker människors risken för hjärtsjukdomar och diabetes.

I studien hibiskus extrakt för personer med metabolt syndrom kopplat till

Återigen, det finns inte tillräckligt bevis ännu att rekommendera att använda hibiskus för detta ändamål.

En liten studie testade olika naturläkemedel för behandling av huvudlöss. En blandning innehållande hibiskus te och en annan ört verkade effektivt. Men behöver det mer forskning.

Vissa forskare tittar också på hibiskus för att se om det kan användas som en antioxidant. Men fler studier måste göras på detta område.

Optimala doser av hibiskus har inte ställts in för alla förhållanden. Kvalitet och aktiva ingredienser i kosttillskott kan variera kraftigt från tillverkare till tillverkare. Detta gör det svårt att sätta en standard dos.

Hibiskus te är en populär dryck som ibland kallas sura te.

Bieffekter. Hibiscus kan orsaka blodtryck att sjunka. Det har också varit knuten till dermatit.

Risker. Undvik hibiskus om du är allergisk eller känslig för det eller medlemmar i Malvaceae växtfamiljen. Använd med försiktighet om du har lågt eller högt blodtryck. Använd också med försiktighet om du är gravid eller ammar, så lite är känt om dess säkerhet i dessa fall.

Interaktioner. Hibiscus te kan störa effekten av vissa antimalariadroger.

Berätta för din läkare om eventuella tillägg du tar, även om de är naturliga. På så sätt kan din läkare kontrollera eventuella biverkningar eller interaktioner med andra läkemedel.

US Food and Drug Administration (FDA) inte reglera kosttillskott; men behandlar det dem som livsmedel, snarare än läkemedel. Till skillnad från läkemedelstillverkarna behöver skaparna av kosttillskott inte att visa sina produkter är säkra eller effektiva innan sälja dem på marknaden.

KÄLLOR

Natural Standard Professional monografin “Hibiscus”.

Frank, T. Journal of the Science of Food and Agriculture, 15 augusti 2012.

Wahabi, H. Phytomedicine, februari 2010.

McKay, D. Journal of Nutrition, februari 2010.

Gurrola-Diaz, C. Phytomedicine, juni 2010.

National Institutes of Health: “Vad är metabola syndromet?”

Clemson Cooperative Extension: “Hibiscus”.

Vilken Närings; Saknar du?