hårersättningsbehandlingar kirurgi

Bald kan vara vacker, men vad händer om du bara inte redo att gå där ännu? Kanske du har provat en medicin som finasterid att bromsa gallring du ser på toppen. Om detta inte har fungerat, och du verkligen förlora sömn över att förlora håret, kan du överväga en hårtransplantation.

Hårtransplantation är sannolikt att kosta $ 5000 eller mer. Innan du bestämmer dig, ta reda på vad som väntar och om du är en bra kandidat.

Du måste ha tillräckligt friskt hår på ryggen och sidorna av huvudet för transplantation till de tunna eller skallighet fläckar. Din hudläkare eller plastikkirurg kan berätta för dig om du gör.

Kirurgen avlägsnar små bitar, eller transplantat, av hårbotten från de platser där håret fortsätter att växa. Dessa kan vara mikro transplantat av endast en eller två hårstrån, mini-transplantat av några hårstrån, eller större transplantat av upp till 40 hårstrån.

Transplantaten in i små slitsar eller hål kirurgen gör i skalpen. Single-hår ympkvistar används vanligen för det mjuka hårfästet. Mini-transplantat gå bakom dem, och sedan stora transplantat, så håret gradvis blir tätare. Håret på ryggen och sidorna av huvudet växer vanligtvis hela ditt liv, så du behöver inte oroa dig för att förlora det efter att den transplanterade.

Kirurgi kan ta upp till 8 timmar, men du får gå hem samma dag. Beroende på saker som hur tät du vill att ditt hår att vara och hur mycket hårbotten du behöver för att täcka, kan du behöva flera sessioner av kirurgi och flera månader mellan dem att läka helt. Hela processen kan ta så länge som 2 år.

För den första dagen eller två, kanske du har smärta, obehag och svullnad. Inom några veckor kommer en stor del av din nyligen placerade håret falla ut. Det här är normalt. Det kommer att börja växa igen inom tre till fyra månader, på ungefär en halv tum per månad.

Du måste också ta drogen finasterid på obestämd tid så att du inte förlorar någon mer naturligt växande håret. Biverkningar är sällsynta men kan inkludera sexuella problem som erektil dysfunktion.