hälsosam matlagning och recept från stjärnkockar

Kan hälsosam matlagning och recept för riktigt läckra rätter går hand i hand? Var ska man börja, vad du köper och hur du hålla den från att smaka som kartong? ställde dessa frågor till fyra toppkockar, varav en del inte bara gav upp kaloririka recept, men förändrat deras liv i processen.

Vi har sammanställt sina hälsosam matlagning tips – och några recept – att hjälpa dig laga lättare och njuta av varje gång.

Även om han har länge varit engagerad i en middagsbordet lastad med grönsaker, kock Michel Nischan erkänner att han brukade vara en smör knarkare, alltför.

“Min mamma var en bonde och jag växte upp på grönsaker, men när det kom till att använda smör och oljor och bearbetade fetter i min matlagning, ja, himlen var gränsen”, säger Nischan, författare till flera prisbelönta kokböcker inklusive Homegrown ren och enkel. Om hälsosam matlagning innebar recept utan smör, ja, glöm det!

Men när Nischan unga son, Chris, fick diagnosen juvenil diabetes, ändrade det allt.

“När jag undersökt olika typer av livsmedel min son som behövs för att äta – och varför – mina ögon öppnades och jag började att se mitt ansvar som en kock från ett annat perspektiv”, säger Nischan, som kommer att dela sina insikter om hälsosam matlagning och recept i en show med titeln helt enkelt, börjar denna sommar på nya mesa-TV-nätet.

Bland de friska matlagning stadgar som nu styr detta kockens kök: Köp säsongens lokala frukter och grönsaker.

“Om du köper lokalt, får du inte bara de flesta näringsämnen och de bästa priserna, men du lägger till en naturlig variation i din kost som är extremt hälsosamt,” Nischan berättar.

En annan hälsosam matlagning tips för recept: Använd rätt olja eller fett vid rätt tidpunkt.

Olivolja är bra för hjärtat, men försämrar när de används till sautÃfoods vid höga temperaturer, säger han. Istället föreslår han sautÃing vid höga temperaturer med hjälp av smaklös druvkärneolja, sedan avsluta din skålen med ett duggregn av olivolja före servering.

“Allt du smaka är olivolja” Nischan säger. Om det är den rika smaken av stekt fisk du ber för en hälsosam recept bryn det i druvkärneolja till gyllenbrun, sedan doppa en bakelse pensel i rumstemperatur smör och päls fisken före servering.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa