hälsorisker i samband med rökfri tobak – ämne översikt

Oral Health Trends

Rökfria tobaksprodukter inkluderar tuggtobak och snus. Dessa produkter är mindre skadliga än cigaretter. Men de är lika beroendeframkallande som cigaretter och har allvarliga hälsorisker.

Enligt Affordable Care Act, kommer många sjukförsäkring planer omfattar vårdtjänster förebyggande, inklusive kontroller, vaccinationer och screeningtester, utan kostnad för dig. Läs mer.

Sjukförsäkrings Center

Nikotin från rökfri tobak kan leda till nikotinberoende. Detta kan göra att sluta rökfri tobak lika hårt som sluta cigaretter.

En typ av rökfri tobak som kallas “snus” verkar ha mycket mindre risk för skada. Men det är inte klart om snusa orsakar någon skada eller risk.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010

Vit, läder fläckar (leukoplaki) som bildar på insidan av kinden eller tandköttet. Dessa fläckar kan förvandlas till cancer i munnen (oral cancer), som omfattar läppen, tungan eller kinden; Tandproblem, såsom nötning av tänder, tuggummi recessioner, och periodontal benförlust; En ökad risk för cancer i bukspottskörteln.