halsbränna symptom: brännande känsla, smärta, svårigheter att svälja, och mer

Halsbränna orsakas av sura uppstötningar när magsyra stänk från magsäcken upp i matstrupen. Halsbränna triggers skiljer sig från person till person, men de flesta människor har liknande halsbränna symptom.

En brännande känsla i bröstet precis bakom bröstbenet som inträffar efter att ha ätit och varar några minuter till flera timmar; Bröstsmärtor, särskilt efter att böja sig, liggande eller äta. Kom ihåg att du bör se din läkare omedelbart för någon oförklarad bröstsmärta. Förutsätt inte att det är halsbränna tills din läkare säger att det är; Burning i halsen – eller varm, sur, sur eller salt smak vätska på baksidan av halsen; Svårigheter att svälja; Känsla av livsmedel “fastnar” i mitten av bröstkorgen eller halsen; Halsbränna kan orsaka kronisk hosta, ont i halsen, eller kronisk heshet.

En visuell guide till att förstå Halsbränna

Bröstsmärta är en av de vanligaste orsakerna en person går till akuten. Även om många av dessa människor lider av en hjärtattack, en del faktiskt kan ha svår halsbränna.

Ofta är den smärta som orsakas av en hjärtattack och under en svår halsbränna episod så svårt att skilja det behövs sofistikerade medicinska tester för att avgöra om du har en hjärtattack. För att komplicera saken ytterligare, de två problemen har många av samma symptom och förekommer i liknande typer av personer (till exempel, äldre och överviktiga personer.)

Tecken mer typiska för halsbränna inkluderar