goniotomy för kongenitalt glaukom

Goniotomy är ett kirurgiskt ingrepp där läkaren använder en lins kallas en goniolens att se strukturerna i den främre delen av ögat (främre kammaren). En öppning görs i trabekelverket, gruppen av små kanaler som finns i dräneringsvinkel, där vätskan lämnar ögat. Den nya öppningen är ett sätt för fluid att strömma ut ur ögat. Goniotomy är en operation för endast barn.

Barn som har goniotomy för glaukom måste övervakas noggrant efter operation för att se till att deras glaukom kontrolleras. Trycket i deras ögon måste mätas ofta.

Goniotomy används för att behandla medfödda glaukom om den klara täck (hornhinnan) under iris (den färgade delen av ögat) är inte grumlig.

Goniotomy är framgångsrikt för mer än 80 av 100 barn vars glaukom var inte närvarande vid födseln. 1 Om trycket i ögat ökar, kan förfarandet behöva upprepas.

Komplikationer av goniotomy inkluderar blödning, infektion, och grå starr.

Läkemedel kan fortfarande behövas efter goniotomy att kontrollera trycket i ögonen.

Slutföra operationen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förbereda för denna operation.

Salim S, Walton D (2009). Goniotomy och trabeculotomy. I M Yanoff, JS Duker, red., Oftalmologi, 3: e upplagan., Pp. 1241-1245. Edinburgh: Mosby Elsevier.

Adam Husney, MD – Familje Medicin; Adam Husney, MD – Familje Medicin; Christopher J. Rudnisky, MD, MPH, FRCSC – Ophthalmolog; Christopher J. Rudnisky, MD, MPH, FRCSC – oftalmologi

September 9, 2014