genetik bröst- och äggstockscancer (pdqто): genetik [] Ändrar till denna sammanfattning (09/04/2013)

PDQ cancerinformations sammanfattningar ses över regelbundet och uppdateras när ny information blir tillgänglig. Detta avsnitt beskriver de senaste ändringarna som gjorts i denna sammanfattning och med datumet ovan.

 erfaren skribent Miranda Hitti intervjuade bröstcancersurvivors som en del av en serie för bröstcancermedvetenhetmånad. Serien kallas “Me && är, flickorna,” utforskar personliga berättelser om dessa kvinnor efter att de fick diagnosen bröstcancer; Bröstcanceröverlevande Jennifer Mukai, 43, bor i Seattle-området. Mukai fick sitt allra första mammografi i maj 2009 precis efter att 43. Det mammogram ledde till hennes bröstcancerdiagnos; Mammograms inte avgöra om någon …

Reviderad text att konstatera att trippelnegativ bröstcancer diagnostiserad hos kvinnor yngre än 60 år är en personlig egenskap som har samband med en ökad sannolikhet för en BRCA1 och / eller BRCA2 mutation.

Added Greenup et al. al som referens 84.

Tillagd text om den brittiska Familial äggstockscancer screeningstudie, där 3.563 kvinnor med uppskattningsvis 10% eller högre livstidsrisken för äggstockscancer screenades med en årlig ultraljud och serum CA-125 mätning; 4 av 13 skärm upptäckt cancer var stadium I eller II, och kvinnor screenas under det senaste året var mindre benägna att ha högre än scenen IIIC sjukdom (citerade Rosenthal et al. Som referens 417).

Lade Diffus mag- och lobulär bröstcancer syndrom som en ny underavsnitt.

Lagt till text att konstatera att kvinnor med Peutz-Jeghers syndrom (PJS) är predisponerade för utveckling av livmoderhalscancer adenom malignum, en sällsynt och mycket aggressiv adenokarcinom i livmoderhalsen (citerade Srivatsa et al. Som referens 641). Också lagt till text att konstatera att kvinnor med PJS utvecklas vanligen godartade äggstocks sex -cord tumörer med ringformade tubuli, medan män med PJS är predisponerade för utveckling av Sertoli-celltestikeltumör; även om ingen av dessa två tumörtyper är elakartad, kan de orsaka symptom relaterade till ökad östrogenproduktion (citerade Scully som referens 642).

Den PALB2 avsnitt var över i sin helhet och i stor utsträckning revideras.

Denna sammanfattning är skriven och underhålls av PDQ Cancer Genetics Editorial Board, som är redaktionellt oberoende av. Sammanfattningen avspeglar en oberoende granskning av litteraturen och representerar inte en programförklaring eller NIH. Mer information om summariska politik och roll PDQ redaktioner upprätthålla PDQ sammanfattningar kan hittas på det här PDQ Sammanfattning och PDQ s Comprehensive Cancer Databas sidor.

Denna information är producerad och tillhandahålls av Nationa; Cance; Institute (). Informationen i detta ämne kan ha ändrats sedan det skrevs. För den mest aktuella informationen, kontakta Nationa; Cance; Institutet via webbplatsen på Internet på http: /; cancer.gov eller ring 1-800-4-CANCER.

 Offentlig information från National Cancer Institute