gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) -cause

Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) händer när magsyra och juice tillbaka upp, eller återflöde, i matstrupen, röret som förbinder halsen till magen. Detta inträffar när ventilen mellan den nedre änden av matstrupen och magen (den nedre matstrupssfinktern) inte sluter tätt nog.

Hormonella förändringar under graviditeten; Halsbränna är vanligt under graviditeten, eftersom hormoner orsaka matsmältningssystemet att sakta ner; En svag nedre matstrupssfinktern. Om denna ventil är svag, kommer det inte att stänga normalt, och reflux kommer att inträffa oftare; Diafragmabråck. GERD är vanligare bland människor som har hiatal bråck; Långsam matsmältning. Om mat kvar i magen länge innan den går till tunntarmen, maginnehållet är mer benägna att få skjuts upp i matstrupen och orsaka halsbränna; Full mage. Att ha en mycket full mage ökar chansen att ventilen kommer att slappna av och låta magen juicer tillbaka upp i matstrupen.

Vissa livsmedel kan göra GERD värre. Undvika dem kan bidra till att minska halsbränna. Dessa inkluderar citrusfrukter, fet och stekt mat, vitlök och lök, kryddstark mat, och tomatbaserade livsmedel som spagetti sås och pizza.

Andra saker kan göra magen juicer tillbaka upp, såsom