franska kvinnor får inte fettdieten översyn

En kost som rekommenderar vin, choklad och ost – och ingen räkna kalorier? Oui, säger Mireille Guiliano, do Författare franska kvinnor inte får fett: The Secret of Eating för nöjes skull.

Hennes recept för viktminskning framgång

Du kommer att gå igenom fyra faser på denna diet

För de första 2 dagarna av denna diet, kommer du gå på en halvsnabb, äta bara purjolök soppa och dricka mycket vatten.

Efteråt, du lägger grönsaker, fisk, frukt, och ännu mer vatten.

Under hela dieten rekommenderar Guiliano äta ett brett utbud av färska råvaror efter säsong med massor av bra kryddor och örter.

Guiliano rekommenderar att äta två portioner dagligen av yoghurt, en fransk favorit.

Du kan ha vin eller champagne, men inte sprit. Godis är OK i små mängder.

Här är ett urval av en fjäder meny du jour

Fler dagliga prover finns tillgängliga på nätet eller i boken.

Det finns inga förbjudna livsmedel i denna diet. När du är van vid din nya sätt att äta, kommer du att kunna ha livsmedel som choklad, vin och ost med ingen skuld. För att trimma din midja, måste du sakta bromsa dina matportioner.

En belöning för att hjälpa till att få igenom veckan? Guiliano föreslår en vecka ” vilodag ” när du kan njuta av en “civiliserade” del av några av dina favorit avlat.

Guiliano säger att hennes purjolök soppa – en viktig del av denna diet – har “magiska egenskaper” för att främja viktminskning. (Det finns inga bevis för det, men.) Hon föreslår också att ha lite choklad. Men naturligtvis kan du inte gå överbord på den.

Efter 3 månaders fast vid Guiliano formel, dina nya vanor bör fastställas – du är redo att leva den franska livsstilen. Denna diet kan vara alltför förenklad för dig om du har en hel del vikt att förlora.

Begränsningar: att få fart på denna diet, du kommer att äta bara purjolök soppa under de första 48 timmarna, dricker det var 2-3 timmar. För smak, kan du krydda den lätt med salt och peppar, och du kan dricka så mycket vatten som du vill. Kosten tillåter mer mat senare.

Matlagning och handla: De flesta recepten är ganska enkel, med färre än 10 ingredienser. Tillagningstiderna listas inte med recept. Guiliano rekommenderar shopping på marknaderna i stället för stormarknader att hitta i säsongen ingredienser. I USA du kan gå till en bondens marknad.

Förpackade måltider eller livsmedel: Krävs.

Motion: Rekommenderas, men det finns ingen anledning att spendera timmar på gymmet med denna diet. Promenader och lätt tyngdlyftning är bra.

Människor med olika kostbehov och smaker kan göra bra på denna diet.

Vegetarian eller vegan: Du måste ändra några av recepten i boken.

Glutenfri: Denna diet inte förbjuda gluten. Du bör kunna anpassa den till en glutenfri diet, men du måste kontrollera livsmedelsmärkningen noggrant.

Om du har diabetes, högt blodtryck eller andra villkor, rådgöra med din läkare.

Kostnader: Ingen bortom dina matinköp. Men färska och lokala livsmedel kan vara dyrare.

Support: Du kan göra denna diet på egen hand. Kosten officiella hemsida har en gemenskap, om du vill ansluta med andra människor på denna plan.

Fungerar det?

Absolut, göra små förändringar är en diet strategi som har visat sig ge långsiktig framgång. Men denna plan inte har studerats, inte heller är det backas upp med vetenskaplig forskning för att stödja några av de påståenden i boken, såsom magiska purjolök soppa eller fart fasta.

Om du antar den grundläggande förutsättningen för boken – att äta bara utsökt mat av mycket hög kvalitet, i små portioner, långsamt och uppmärksamt – kan du gå ner i vikt. Äta långsamt kommer att hjälpa dig driva bort från bordet eftersom din hjärna kommer att ta emot signalen av fullkomlighet. Att göra små förändringar i dina matvanor och få regelbunden fysisk aktivitet, som att gå, är hemligheten till framgångsrik livstid viktkontroll.

Är det bra för vissa villkor?

Varje gång du gå ner i vikt, med så lite som 5%, kommer du att förbättra din hälsa genom att sänka kolesterol och blodtryck och förbättra blodsockerkontrollen.

Denna positiva inställning till viktkontroll är bra för de flesta människor som vill förbättra sin hälsa och gå ner i vikt.

Men eftersom ingen mat är tabu och det finns inte en strikt mealplan, kan det inte vara rätt kost för människor som har diabetes, högt blodtryck eller hjärtsjukdomar, eller för personer som behöver begränsa vissa näringsämnen, som natrium .

Kontrollera med din läkare för att se till att detta icke diet plan är lämplig för dig.

Sista ordet

Franska kvinnor inte får fett är laddad med pärlor av visdom som kan hjälpa dig att bli mer medveten om att äta och vara nöjd med att äta mindre utan att känna berövade.

Tillvägagångssättet kommer att tilltala om du inte vill sätta någon mat tabu, och du vill inte räkna kalorier.

Det är inte för dig om du vill ha mer struktur. Boken är mer av en inspirerande guide än en diet.

KÄLLOR

Guiliano, M. franska kvinnor inte blir fet, Knopf böcker, 2005.

FrenchWomenDontGetFat.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …