fitness grunderna: att lära sig att älska tennis

Kan en skiva backhand, topspin forehand eller overhead smash hjälpa dig att förlora dessa love handles? Experter säger tennis kan göra det och mycket mer – det är ett sätt att lära sig en ny färdighet, bygga styrka och flexibilitet, stimulera ditt sinne och få en ny social utlopp.

Och du behöver inte vara Rafael Nadal – Spaniens spelare vars kompetens och svällande biceps tar tennisvärlden med storm – att inse fördelarna med sporten.

“Tennis är för vem som helst och alla,” säger Bob Helmig, en amerikansk professionell Tennis Association (USTA) och US Professional Tennis Registry (USPTR) pro från Tucson, Arizona.

Bland tennis “fysiska fördelar, säger han, är förbättrad styrka, flexibilitet, och fitness.

Fitness fördelarna kände under långa möten med en partner och korta, intensiva skurar av aktivitet när du jagar en boll. Styrkan och flexibilitet kommer därför att du använder stora muskelgrupper för att köra, redo, serve och retur bollar.

Tennis är en sport där du vrida, utfall och nå hela tiden. Och detta bidrar till att förbättra balans och stabilitet samt styrka och flexibilitet.

“Det är bra rörelse i sidled för att du alltid ändrar riktning, till skillnad från att köra, vilket är mycket linjär”, säger Helmig, som undervisar i Tucson racket och Fitness Club.

Och tennis kommer att göra mer än hjälpa dig vältränad, säger han.

Det är mentala och känslomässiga “, säger han.” En spelare verkligen lär sig att vara fokuserad, som överskrider i andra områden i livet.

På banan, lär dig att tänka flera steg framåt, snabbt anpassa sig till förändringar, förutse din motståndare, och genomföra vinnande strategier – värdefulla kunskaper i de flesta något yrke. Du kan också lära sig att vara en ödmjuk vinnare och en älskvärd förlorare, säger USTA. Och du förbättra din reaktionstid och din hand öga-koordination.

Dessutom kan slå bollen vara en stor de-stress, säger Shannon Smith, USPTA tennisproffs i Fort Bragg, Kalifornien.

Och det finns de sociala aspekterna av tennis, som också kan vara en enorm fitness fördel, säger Smith.

Eftersom du behöver åtminstone en partner att spela, “tennis kan hålla folk aktiva genom att göra ett åtagande till en annan person”, säger hon.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …