fibromyalgi tillskott: 5-HTP, melatonin, st. Johannesört, och mer

fibromyalgi Trender

Hantera symtom på fibromyalgi eller relaterade sjukdomar är inte lätt. Så många patienter vänder sig till alternativa terapier för att lindra smärta och sömnproblem. De kan använda kinesiska örter eller over-the-counter kosttillskott såsom 5-HTP, melatonin, och SAM-e.

På grund av en mångfacetterad strategi behandling där medicinering en; livsstil strategier, är prognosen för personer med fibromyalgi bette; än någonsin tidigare. Men först måste en läkare att ställa en korrekt diagnos o; fibromyalgi. Är du undrar hur det är gjort?

Vissa preliminära studier tyder på att vissa läkemedel örter och naturliga kosttillskott kan hjälpa till att behandla symtom på fibromyalgi. Andra studier av örter och naturliga kosttillskott, dock är mindre positiva. Om du vill ta en naturlig metod för behandling av fibromyalgi, är det viktigt att lära sig så mycket som möjligt om de behandlingar du överväga. Örter och naturliga kosttillskott som beskrivs i den här artikeln är bara några av de alternativa behandlingar som kan påverka om fibromyalgi.

5-HTP (5-Hydroxytryptophan) är en byggsten av serotonin. Serotonin är en kraftfull hjärna kemiska och serotoninnivåerna tros spela en viktig roll i fibromyalgi smärta. Serotoninnivåerna är också förknippade med depression och sömn.

För dem med fibromyalgi, kan 5-HTP bidra till att öka djup sömn och minska smärta. I en studie som publicerades i Alternative Medicine Review, rapporterade forskare att tillskott med 5-HTP kan förbättra symtom på depression, ångest, sömnlöshet, och fibromyalgi smärta. Det finns dock några motsägelsefulla studier som visar någon nytta med 5-HTP.

5-HTP är oftast tolereras väl. Men i slutet av 1980, L-tryptofan och eventuellt 5-HTP var associerat med ett allvarligt tillstånd som kallas eosinofili-myalgi syndrom. Man tror att en förorening i dessa tillskott ledde till tillstånd, som orsakar influensa-liknande symtom, svår muskelsmärta, och brinnande utslag.