fiber fakta: fiberkällor, hälsofördelar, och mer

Fiber. Det är den nya all-star ingrediens stjäla rampljuset i brödrost bakverk, yoghurt, konserverade soppor, även glass.

Vissa fiber standbys är stöta upp sina portioner också. Från fullkornsbröd till spannmål barer drizzled med mörk choklad, är antalet förädlade livsmedel med extra fiber växer.

Tillverkare infört 782 produkter med fiber fordringar på paketetiketter under det senaste året, enligt Nielsen Company, en marknadsundersökning fast. Under sommaren 2005, annonserade några 2000 produkter fiber på etiketten. År 2009, enligt Nielsen, nästan 3500 gör.

Bland de välkända livsmedel med nytillkomna fiber är några sorter av Progresso soppa som innehåller mer än en fjärdedel av en dag rekommenderade intaget, och Kelloggs Froot Loops och Apple Jacks spannmål.

Är denna plötsliga förälskelse med kostfiber bara ett annat livsmedel modefluga? Har många människor i världen äntligen anammat den en gång ringa ingrediens lång samband med beskära saft och kli muffins? undersöker de krafter som driver fiber nyfunna berömmelse.

Kellogg är ett företag som söker att tillfredsställa efterfrågan på mer fiber. Man planerar att öka innehållet i de flesta av sina spannmål fiber till åtminstone 10% av den rekommenderade dagliga dosen i slutet av 2010.

Kellogg startar sitt fiber öka kampanj med barns spannmål på grund av forskning som visar mödrar är orolig för hur mycket fiber deras barn får, säger Nelson G. Almeida, PhD, företagets vice VD för global näringslära, märkning och marknadsföring. En servering av uppfräschade Froot Loops har hoppat från mindre än ett gram av fiber till 3. Sockerhalten är densamma vid 13 gram, ca 3 teskedar.

“Om vi ​​kan hitta ett sätt att ge mer fiber till våra konsumenter, om vi behöver lägga till lite socker eller sötma till produkten för att kunna få dem äta det, jag tycker det är en bra sak,” Almeida säger.

Bommen i livsmedel med tillsats av fiber kommer som livsmedelstillverkare att utnyttja efterfrågan på funktionella livsmedel, som levererar positiva hälsoeffekter utöver näring. Ny teknik har skapat fiber som är lättare att lägga till livsmedel och godare, säger Almeida.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa