fertilitetsundersökning för män

När par har problem att bli gravid, människor ofta antar att problemet är med kvinnan. I själva verket kan två personer i paret även anta detta. Men båda parter spelar en roll i ett par fertilitet, säger Yvette Smith, MD, MPH, i försöker bli gravid gemenskapen. Hon rekommenderar att män överväga att få en formell analys av sädesvätskan som en del av ett par fertilitet testning.

Spermaanalyser utvärdera

Problem i något av dessa områden kan orsaka fertilitetsproblem, säger Smith. I de flesta fall, om resultaten är onormala, bör testet upprepas. Sperma analysresultat faktiskt reflekterar spermieproduktionen från några månader tidigare. Så testresultat kan vara onormal om man var allvarligt sjuk några månader tidigare. En upprepning test kan göras för att bekräfta resultaten.

Om en man har onormala resultat, bör han undersökas av en urolog, eller se en manlig infertilitet specialist. Precis som för en kvinna, kan det vara svårt för en man att upptäcka att han har ett fysiskt problem som förhindrar befruktning, säger Smith.

En människas totala antalet SPER; Om spermierna livin; Om spermier rör sig forwar; Om spermier är rätt form

Har du någon erfarenhet eller frågor om manlig fertilitet test?

Gå med i denna diskussion i försöker bli gravid gemenskapen

Hyacint Nicole Browne, MD, är en certifierad OB / GYN och Assoc. Medical Director på Sher institutet för Reproductive Medicine i Westchester, NY … Mer

Bara starte; Ett par månader; En ja; Några år